Maria-cd
Kerst-cd en Pozie-bundel

cd 'A capella Kerstmis'

In december 2014 verscheen de derde cd van Quartz onder de titel 'A Capella Kerstmis'. De cd bevat een verzameling van juweeltjes uit het kerstrepertoire zoals die de laatste jaren op het programma van de Kerstconcerten stonden. De opnamen werden gemaakt in de kapel van Mariabosch in Baexem in 2012, 2013 en 2014.

Quartz neemt u mee langs eeuwen van prachtige composities rond Maria, het kindje Jezus, herders, engelen en koningen. Naast werken van bekende componisten als William Byrd, Johann Sebastian Bach, David Willcocks en John Rutter, is er veel ruimte voor minder bekende hedendaagse componisten als Mariano Garau, Jens Klimek en Luc Jakobs. Deze tijdgenoten componeren schitterende muziek die een groter publiek verdient. Zie het volledige repertoire hieronder.

Enkele fragmenten van deze cd:
3 Herbert Howells - A spotless rose
5 Jens Klimek - Cradle song
7 Mariano Garau - O magnum mysterium
12 Luc Jakobos - O Jesu parvule

De cd is verkrijgbaar bij de leden van Quartz en na afloop van concerten. De prijs bedraagt 10.


Gedichtenbundel 'Al-licht'

De gedichten die Jos Stollman de laatste tien jaar schreef ter inleiding op en afwisseling van de gezangen tijdens de Kerstconcerten werden door velen geprezen. Regelmatig keerde de vraag terug om deze pozie te verzamelen en uit te geven.

Dit jaar is het dan zover. Op 29 november verscheen de bundel 'Al-licht' waarin veel van de gedichten, gekenmerkt door 'a touch of Zen', bijeengebracht zijn.

De bundel is bij Jos Stollman en na afloop van de kerstmeditaties te koop (12)
Je kunt de bundel toegestuurd krijgen door 15,00 over te maken op reknr NL-34-RABO-0123413222 t.n.v. J. Stollman onder vermelding van 'Al-licht' en een mail met je adresgegevens te sturen naar jstollman@gmail.com.