Menu
CD-opnamen


Vocaal kwartet Quartz heeft vier cd's uitgebracht.

1. Het Koninkrijk van de Vader

De eerste cd is getiteld 'Het Koninkrijk van de Vader'. Deze cd bevat het programma zoals dat is uitgevoerd tijdens enkele themaconcerten rond 'Het Koninkrijk'. Dit 'Koninkrijk' vormt de verbindende schakel tussen het bekende 'Onze Vader'-gebed en het veel minder bekende Thomas-evangelie. Het repertoire bestaat uit prachtige toonzettingen van het Onze Vader, van gregoriaans tot uiterst modern, en muzikale vertolkingen van uitspraken uit het Thomasevangelie, aangevuld met enkele composities die reflecteren op bidden en gebed.
Zie de pagina cd Koninkrijk van de Vader

2. Ave Maria

De tweede cd bevat het programma van de Mariaconcerten zoals die bij gelegenheid van het tienjarig bestaan van het ensemble werden uitgevoerd.
Quartz neemt u mee langs eeuwen van prachtige hymnen, motetten en antifonen, gewijd aan de moeder van Jezus. Daarbij passeert verstild twaalfde-eeuws werk van Hildegard von Bingen tot spannende moderne muziek van Poulenc en De Klerk. Alle topcomponisten uit de geschiedenis wijdden hun talenten aan werken rond de Maria-thematiek en het gevarieerde palet dat Quartz u voorschotelt, omvat dan ook namen als Palestrina, Guerrero, Byrd, Brahms, Kodály en Britten. Ook de slavisch-orthodoxe traditie is met enkele juweeltjes vertegenwoordigd. De teksten variëren van bekende, zoals het Wees Gegroet (Ave Maria) en Magnificat, tot minder bekende devotieteksten uit alle eeuwen.
Zie de pagina cd Ave Maria

3. A Capella Kerstmis

Na 10 jaar kerstmeditaties heeft Quartz een aantal juweeltjes uit het kerstrepertoire verzameld. De opnamen zijn gemaakt in de kapel van het voormalige klooster Mariabosch in Baexem.

Het is geen doorsnee Kerst-cd. Er staan weliswaar enkele bekendere werken op van topcomponisten als Byrd en Bach, maar de meeste werken zijn onbekende juweeltjes uit de Kerstliteratuur. De jonge componisten Jens Klimek uit Duitsland en de Nederlander Luc Jakobs zijn (nog) niet alom bekend maar schrijven wondermooie muziek die Quartz al verschillende jaren op het repertoire voert. Laat u verrassen door muziek die recht naar het hart leidt.
Zie de pagina cd A Capella Kerstmis.

4. A Capella Passie

Veel componisten componeerden hun meest intense werken rond het thema van pijn, lijden en verdriet. In de loop der jaren verzorgde Quartz een aantal passieconcerten waarin muziek van alle tijden op het programma stond, van Hildegard von Bingen (Middeleeuwen) tot onze tijdgenoot Mariano Garau. De mooiste pareltjes zijn op deze cd verzameld. Het is geen zwaar passierepertoire, bij de kleine bezetting hoort transparantie, gekoppeld aan intensiteit. Het levert een verrassend palet van bijzonder mooie muziek die de ziel direct raakt.
Zie de pagina cd A Capella Passie.